Uređaji i uređaji za liječenje prostatitisa u muškaraca

Prema statistikama, svaki treći muškarac nakon 40 godina pati od urogenitalnih patologija. Svake se godine urološke bolesti "pomlađuju", a sve češće se liječenje prostatitisa lijekovima i aparatima propisuje pacijentima u dobi od 25-30 godina. Osnovni uzrok mnogih muških bolesti su stagnirajući procesi koji izazivaju pojavu upalnih reakcija. Jedan od najčešćih problema je prostatitis koji je zarazne ili neinfektivne prirode. Ovu upalnu bolest tkiva prostate mogu pokrenuti mnogi čimbenici:

 • Pasivni način života;
 • Mentalni stres;
 • Loše navike;
 • Nepoštivanje higijenskih pravila;
 • Ozljede genitalnog područja itd.

Ako ustanovite prve znakove bolesti u obliku nelagode, osjećaja žarenja, kašnjenja u mokrenju ili defekaciji, smanjene erekcije ili bolova tijekom odnosa, trebate se posavjetovati s liječnikom koji će propisati terapiju lijekovima, hardversku masažu prostate i druge nekirurške zahvate metode liječenja. da ne bi postala kronična.

Muškarci bi se trebali sjetiti da patologije urološke sfere ne uzrokuju samo bol, nelagodu, štetno djelujući na samopoštovanje sa spolnom disfunkcijom, smanjenom potencijom, već mogu uzrokovati i razvoj raka prostate.

normalna i upaljena prostata

Učinkoviti tretmani za bolesti prostate

U zaraznoj prirodi bolesti, liječnik propisuje antibakterijske lijekove, u akutnom obliku - antibiotike. Obično složena terapija uključuje hormonalne lijekove, imunomodulatore, alfa-blokatore, relaksante mišića, lijekove na bazi biljnih sastojaka itd. Vrlo su učinkovite neinvazivne hardverske tehnike, kada pacijent može samostalno koristiti posebne uređaje (uređaje) za liječenje prostatitisa kod kuće.

Medicinski fizioterapeutski uređaji prikladni su za liječenje različitih patologija zdjeličnih organa u fazi slabljenja upalnog procesa, kao i za terapijske i profilaktičke akcije u borbi protiv zagušenja ili erektilne disfunkcije u sklopu složene terapije. Korištenje neinvazivnih metoda, uključujući magnetoterapiju, električnu stimulaciju, vibroakustiku, lasersku terapiju, pozitivno utječe na cirkulaciju krvi, što omogućuje ublažavanje simptoma, ubrzavanje procesa zacjeljivanja i pojačavanje učinka terapije lijekovima.

Značajke odabira uređaja za masažu prostate

U bolničkim uvjetima često se koriste transrektalni uređaji koji djeluju kroz stražnji zid rektuma. Takve invazivne metode pacijent može provoditi samostalno, ali pod nadzorom liječnika. Za upotrebu kod kuće razvijen je poseban uređaj za masažu (uređaj) za liječenje prostatitisa prostate - uređaj koji pruža izražen učinak zbog složenog učinka. Postoji mnogo različitih vrsta uroloških medicinskih proizvoda. Pogledajmo zajedno značajke, prednosti i nedostatke nekih od njih. Ali morate zapamtiti da je odabir aparata (uređaja) za liječenje prostatitisa kod kuće nužan ne samo nakon proučavanja pregleda, pregleda drugih pacijenata, već i nakon savjetovanja s liječnikom koji dolazi.

Aparat za masažu

Kada se muškarcu dijagnosticira vezikulitis prostate, naznačene su kronične upale prostate, uretroprostatitis, spolne disfunkcije, fizioterapeutski postupci pomoću urološkog uređaja. Suvremeni, učinkoviti uređaj (masažer) za liječenje prostatitisa razvijen je za profesionalnu upotrebu, ali je prilagođen za sigurnu i učinkovitu uporabu kod kuće. Jedinstvenost kompaktnog uređaja leži u mogućnosti pružanja 4 vrste terapijskih učinaka, promjene 7 različitih programa i mogućnosti fleksibilnih postavki. Uređaj nema analoge za istodobnu kombinaciju fizioterapeutskih učinaka. Kao rezultat liječenja smanjuje se broj leukocita u sekreciji žlijezde, smanjuju se bolovi, normalizira se brzina mokrenja i smanjuje količina zaostalog urina.

Uređaj trostrukog djelovanja

Uređaj za liječenje prostatitisa namijenjen je uporabi tijekom kroničnog tijeka bolesti, a u akutnom obliku bolesti zabranjena je njegova uporaba. Model ima trostruki učinak:

 • Vibracijska masaža;
 • Hipertermija (topla);
 • Pulsna magnetoterapija.

Kao rezultat liječenja rektalnim aplikatorom, smanjuje se snaga bolnih osjeta, poboljšava protok krvi, smanjuje oteklina i upala. Učestalost poriva za mokrenjem postaje sve manja, funkcije reproduktivnog sustava postupno se obnavljaju.

Transrektalni aparat

Uređaj za liječenje prostate djeluje kroz rektum i namijenjen je provođenju složenih fizioterapeutskih postupaka kod bilo koje upale prostate. Uređaj ima lokalni učinak na zahvaćeno područje silom vibracija, magnetskim poljem i toplinskom metodom. Ova metoda neinvazivne terapije:

 • Jača odljev sekreta prostate;
 • Poboljšava cirkulaciju krvi u području zdjelice;
 • Smanjuje oticanje;
 • Pospješuje procese regeneracije;
 • Povećava učinak terapije lijekovima.

Može se koristiti u stacionarnim, ambulantnim i kućnim uvjetima pod medicinskim nadzorom.

Uređaj zasnovan na pulsirajućem elektromagnetskom polju

Zbog stvaranja vakuumskog učinka smanjuju se manifestacije upale, nestaje natečenost, jačaju se stijenke krvnih žila. Nakon završetka dvotjednog tečaja, pacijenti primjećuju normalizaciju procesa mokrenja, poboljšanje erekcije i povećanje količine sperme.

Uređaj magnetske vakuumske tehnologije

Medicinski uređaj djeluje na osnovi magnetsko-vakuumske tehnologije, prenoseći izmjeničnu struju niske frekvencije u zonu upale. Kožni i krvožilni receptori su nadraženi, a mozgu se šalju signali o potrebi "prilagodbe" područja odgovornih za uzbuđenje. Korištenje uređaja pojačava protok krvi u zdjeličnim organima, pozitivno utječe na glatke mišiće.

Masažer

Medicinski urološki masažer za liječenje prostate i poboljšanje erekcije ima nekoliko mogućnosti:

 • Pulsi elektromagnetskog polja: analgetski, protuupalni, anti-edemski učinci;
 • Toplinski utjecaj: obnavljanje cirkulacije krvi, stimulacija imunološkog sustava;
 • Mehaničke vibracije: rješavanje zagušenja, dobivanje tonusa mišića.

Preporučuje se za upotrebu u fazi remisije i stadiju popuštanja upale uz složenu terapiju antibakterijskim, protuupalnim lijekovima, imunomodulatorima, adaptogenima itd.

masažer prostate

Zašto liječnici preporučuju liječenje prostate masažnim aparatom?

Prema mnogim domaćim urolozima, najučinkovitiji aparat (uređaj) za masažu prostate je inovativan aparat za fizioterapiju nove generacije, koji je izvorno razvijen za profesionalnu uporabu. To je jedini prijenosni uređaj koji je siguran analog laserske terapije. Njegova jedinstvenost leži u istodobnom postavljanju četiri različita izvora izloženosti zahvaćenom području unutar rektalnog uloška promjera 22 mm. Kompletni set uključuje upravljačku ploču, na čijem je zaslonu prikazana indikacija vremena, snage i načina rada, moguće je odabrati i konfigurirati programe. Komplet također uključuje jedinicu za napajanje koja vam omogućuje spajanje na mrežu od 100-240 V. Proizvođačka tvrtka provela je sva potrebna placebom kontrolirana klinička ispitivanja, uzimajući u obzir zahtjeve svjetskih standarda, pa je takav uređaj ( masažer) prostate u ljekarni, internetsku trgovinu možete sigurno kupiti nakon usporedbe cijena.

Primijenjene tehnologije

Kombinirana terapija temelji se na četiri vrste intervencija, isključujući upotrebu nekoliko različitih uređaja. Među vrstama terapijskih tehnika kojima je aparat opremljen masažerom za prostatitis:

 1. Infracrveno zračenje. Nježno IR zagrijavanje duboko utječe na cijeli zahvaćeni volumen, a ne samo na obližnje tkivo. Postoje tri IR diode koje mogu raditi u impulsnom ili kontinuiranom načinu rada. Zbog trajanja impulsa možete prilagoditi jačinu udara. Kao rezultat, aktivira se stanično disanje, proširuju se krvne žile i ubrzavaju procesi regeneracije tkiva.
 2. Hardverska masaža. Urološki uređaj (masažer) za prostatu ima 32 skupine načina vibracije s mogućnošću individualnog podešavanja snage od 0 do 500 mW. Podešavanje se vrši pomoću upravljačke ploče. Vibracijska masaža pojačava protok krvi, smanjuje manifestacije stagnacije, ubrzava transport lijekova u oštećena tkiva.
 3. Termoterapija. Mogućnost zagrijavanja rektalnog uloška u 3 minute na temperaturu od 38-42 ° C i podešavanje vrijednosti u 10 razina. Termoterapija ne uzrokuje hipertermiju. Zajamčen je vazodilatacijski učinak, poboljšani protok krvi i mikrocirkulacija. 4. Magnetoterapija. Urološki stroj za masažu prostate opremljen je snažnom magnetskom zavojnicom. Moguće je stvoriti izmjenično ili konstantno magnetsko polje s promjenom frekvencije od 0 do 99 Hz. Magnetska terapija ima analgetički, imunomodulatorni, adaptogeni učinak. Kompleksna hardverska masaža ne uzrokuje utrnulost, nelagodu ili nelagodu. Zbog kombinacije različitih čimbenika fizioterapeutskog učinka, isključuje se razvoj rezistencije, prilagodbe tkiva na jednolike utjecaje.
 4. Kakav učinak pruža uređaj za masažu?

  Kao rezultat korištenja uređaja za masažu prostate poboljšavaju se mikrocirkulacija i metabolički procesi u tkivima, uklanja kongestija, a edem se smanjuje i nestaje. Pruža visok protuupalni učinak, povećava brzinu apsorpcije lijekova i dodataka prehrani koji se koriste tijekom liječenja. Složena fizioterapija nježno utječe na prostatu, vraćajući joj funkcionalne sposobnosti, potičući regeneraciju tkiva. Nakon završetka terapijskog tečaja, pacijenti primjećuju normalizaciju procesa mokrenja i defekacije, poboljšanje erektilne funkcije, jačanje mišićnih sfinktera. Placebo kontrolirana studija koju su proveli stručnjaci dokazala je da je liječenje pomoću uređaja za masažu 7 puta učinkovitije u pogledu broja leukocita u sekreciji prostate.

  Kontraindikacije za uporabu

  Uređaj za masažu prostate za liječenje prostate zahtijeva oprez u sljedećim slučajevima:

  • Akutni tijek bolesti ili pogoršanje kroničnog oblika;
  • Hemoroidi, analne pukotine;
  • Maligne, dobroćudne bolesti zdjeličnih organa;
  • Ozljede i upale rektuma;
  • Aktivna tuberkuloza prostate.

Prije izvođenja fizioterapije, trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom i pročitati upute. Pravilnom uporabom uređaj (uređaj) za masažu prostate pružit će dobru, učinkovitu pomoć u rješavanju uroloških problema i vratiti muško zdravlje!